حادثه معدن طبس بار دیگر عمق مظلومیت کارگران را به نمایش گذاشت. مظلومیت در عمق زمینهای خشکی که برای تامین معیشت این بار در پیکرهای افتاده در واگنهای معدنی و پیچیده در کاورهای سیاه در سردخانه به تصویر کشیده شد.
کد خبر: 676028 | ۱۴۰۳/۰۷/۰۶ ۲۲:۳۰:۰۱ اعتمادآنلاین |
وحید سلطانی پاجی- جرمشناس و مدرس دانشگاه: حادثه معدن طبس بار دیگر عمق مظلومیت کارگران را به نمایش گذاشت. مظلومیت در عمق زمینهای خشکی که برای تامین معیشت این بار در پیکرهای افتاده در واگنهای معدنی و پیچیده در کاورهای سیاه در سردخانه به تصویر کشیده شد.
در این چند روز مسئولان و کارشناسان به ارائه اخبار، گزارشها، نظرها و تحلیلهای خود پرداختهاند، اما شاید هیچکس یا قطعاً کمتر کسی به تصویبنامه در خصوص اجرای اقدامات مربوط به سند ملی کار شایسته مصوب ۲۹ /۱۲ /۱۳۸۹ هیات وزیران اشاره کرده باشد. سندی که در آن ۱۰ وزارتخانه و دو سازمان به همراه بانک مرکزی مکلف شدند آن را اجرا کنند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن پیگیری اجرای این تصویبنامه، موظف است گزارش سالانه اقدامات را بر اساس شاخصهای مندرج در جدول تصویبنامه به هیات وزیران ارائه کند.
یکی از موارد قابل توجه در این مصوبه، برخورداری از حمایتهای اجتماعی است که ایمنی کار مبتنی بر افزایش سطح ایمنی و بهداشت کار شامل آن میشود که موجب کاهش حوادث و صدمات ناشی از کار خواهد شد و سلامت جسمی و روحی افراد را تامین میکند.
قطعاً نظارت مستمر بر نحوه اجرای استانداردهای ایمنی در محیطها و کارگاهها بسیار میتواند در پیشگیری از وقوع حوادث کارگری و شناسایی متخلفان موثر باشد.
جرایمی که به شکل بیاحتیاطی، بیمبالاتی و عدم رعایت نظامات دولتی نمایان میشود که موجب جرح، نقص عضو یا فوت کارگران مظلوم میشود.
از تصویب این مصوبه پنج سال میگذرد. بررسی و تحلیل پنج گزارش ارسالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به هیات وزیران میتواند نقاط قوت ضعف، تلاش یا کوتاهی در انجام وظایف دستگاهها را مشخص کند.
باشد که همواره قانون دقیق اجرا شود تا خدای ناکرده حتی پس از فوت کارگران، سردی عملکرد برخی مسئولان با یخهایی که بر کاور جسد آنان ریخته شده است مشاهده نشود.