از سم‌زدایی تا تسکین درد؛ فواید گریه کردن برای سلامت بدن را بشناسید

محققان دریافته‌اند که گریه می‌تواند هم برای بدن و هم برای ذهن مفید باشد و این فواید از بدو تولد با اولین گریه کودک آغاز می‌شود.

از سم‌زدایی تا تسکین درد؛ فواید گریه کردن برای سلامت بدن را بشناسید کد خبر: 624706 | ۱۴۰۲/۰۵/۰۵ ۲۲:۴۰:۰۰ اعتمادآنلاین |

گریه‌کردن برای انسان عملی عادی و طبیعی است که می‌تواند با احساسات مختلف تحریک شود. اما به‌راستی چرا انسان گریه می‌کند؟

به گزارش بهداشت‌نیوز، محققان دریافته‌اند که گریه می‌تواند هم برای بدن و هم برای ذهن مفید باشد و این فواید از بدو تولد با اولین گریه کودک آغاز می‌شود. با ما همراه باشید تا درباره «فواید گریه برای سلامتی» بیشتر بدانید.

۱. سم‌زدایی بدن

انواع مختلف اشک عبارت‌اند از:

  • اشک‌های غیرارادی
  • اشک‌های مداوم
  • اشک‌های احساسی

اشک‌های غیرارادی، ذرات مانند دود و گردوغبار را از چشم پاک می‌کنند. اشک‌های مداوم چشم‌ها را چرب و به محافظت از آن‌ها در برابر عفونت کمک می‌کنند. اشک‌های احساسی می‌توانند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشند. درحالی‌که اشک‌های مداوم حاوی ۹۸ درصد آب هستند، اشک‌های احساسی حاوی هورمون‌های استرس و سایر سموم هستند. محققان این نظریه را مطرح کرده‌اند که گریه این موارد را از بدن خارج می‌کند، اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه موردنیاز است.

۲. کمک به آرام‌کردن خود

ممکن است گریه‌کردن یکی از بهترین سازوکارها (مکانیسم‌ها) برای تسکین به خود باشد. محققان براساس منبعی موثق، دریافته‌اند که گریه، سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS) را فعال می‌کند. درنتیجه، این سیستم به استراحت و هضم در بدن کمک می‌کند. بااین‌حال، این موارد از مزایای گریه‌کردن محسوب نمی‌شوند. ممکن است اشک‌ریختن چندین دقیقه طول بکشد تا اثرات آرام‌بخش گریه را احساس کنید.

۳. تسکین درد

گریه برای طولانی‌مدت باعث آزادشدن اکسی‌توسین (منبع مطمئن و مواد افیونی درون‌زا) می‌شود که در غیراین‌صورت، به‌عنوان اندورفین شناخته می‌شوند. این مواد شیمیایی که باعث ایجاد حس خوب می‌شوند، می‌توانند به کاهش دردهای جسمی و احساسی کمک کنند. هنگامی‌که اندورفین‌ها آزاد می‌شوند، بدن ممکن است تاحدودی به مرحله بی‌حسی برود. سپس اکسی‌توسین می‌تواند سبب حسّ آرامش یا تندرستی شود. استدلالی دیگر برای این اصل که چگونه گریه‌کردن عملی خودآرام‌بخش است.

۴. بهبود خلق‌وخو

همراه کمک به کاهش درد، گریه‌کردن، به‌ویژه هق‌هق‌کردن، حتی ممکن است، به‌عنوان علتی معتبر، روحیه را تقویت کند. هنگامی‌که هق‌هق می‌کنید، نفس‌های سریع زیادی از هوای خنک می‌کشید. تنفس در هوای خنک‌تر می‌تواند به تنظیم و حتی کاهش دمای مغز کمک کند. مغزی خنک برای بدن و ذهن لذت‌بخش‌تر از مغزی گرم است. بدین‌ترتیب، ممکن است خلق‌وخو پس از هق‌هق بهبود یابد.

۵. جان تازه گرفتن

اگر حال خوبی ندارید، گریه راهی است تا به اطرافیانتان بفهمانید که به حمایتشان نیاز دارید. این به‌عنوان اصلی اساسی در منافع بین‌فردی شناخته می‌شود. از زمان کودکی، گریه‌کردن نشانه عامل یا رفتار دل‌بستگی بوده است و عملکرد آن از بسیاری جهات، کسب آرامش و مراقبت از دیگران است. به‌عبارت‌دیگر، زمانی که شرایط سخت می‌شود، به ایجاد شبکه حمایت اجتماعی کمک می‌کند.

۶. کمک به خلاصی از غم و اندوه

سوگواری فرایندی است که دوره‌هایی از غم، بی‌حسی، احساس گناه و خشم را شامل می‌شود. گریه‌کردن به‌ویژه در دوره‌های سوگواری اهمیت دارد. حتی ممکن است به‌عنوان علتی منطقی کمک کند تا از دست‌دادن یکی از عزیزانتان را پردازش کنید و بپذیرید.

هرکسی روند سوگواری را به روش‌های مختلفی طی می‌کند. اگر متوجه شدید که بیش‌ از اندازه گریه می‌کنید یا زیر گریه زدن زندگی روزمره‌تان را مختل کرده است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *