فروش کلیه به اتباع خارجی ممنوع شد

مشاور عالی وزیر بهداشت از ممنوعیت فروش کلیه به اتباع خارجی خبر داد.

فروش کلیه به اتباع خارجی ممنوع شد کد خبر: 613805 | ۱۴۰۲/۰۲/۳۰ ۲۱:۳۵:۳۶ اعتمادآنلاین |

دکتر ناصر سیم فروش در نشستی خبری که به مناسبت روز ملی اهدای عضو برگزار شد، اظهار کرد: هیچ فرد خارجی نمی‌تواند از یک ایرانی کلیه بگیرد و این ابتکار کشور ما است؛ چراکه در کشورهای دیگر اینگونه نیست.

به گزارش ایسنا، او با بیان اینکه مساله اهدا عضو با توجه به کمبود عضو در دنیا یک مساله جهانی است، تصریح کرد: در مورد کلیه می‌توان گفت پیوند کلیه یک بحران جهانی است. در آمریکا حدود ۱۰۰ هزار نفر در لیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند و در واقع در این کشور هر ۱۲ دقیقه یک نفر در لیست انتظار جان می‌بازد. به همین دلیل کشورها به دنبال راه‌کارهایی هستند که این مشکل را حل کنند.

وی با بیان اینکه ما در مورد پیوند کلیه از مرگ مغزی با اختلاف زیاد در غرب آسیا و خاورمیانه رتبه نخست را داریم، تصریح کرد: این اثر نشان از پویایی علمی و تحرک مسئولین و مردم در زمینه اهدای عضو را دارد که توانستیم از سال ۲۰۰۰ میلادی جهشی در اهدای کلیه در کشور پیدا کنیم و به مرحله‌ای رسیدیم که در غرب آسیا رتبه اول و در دنیا جزو پیشروها هستیم.

سیم فروش همچنین این را هم گفت که با توجه به بررسی که یک سال پس از پیوند کلیه انجام می‌شود، ۹۳ درصد از افرادی که از افراد زنده کلیه دریافت کرده‌اند، ۸۵ درصد از افرادی که از فرد مرگ مغزی شده کلیه دریافت کرده‌اند، ۴۶ درصد از افرادی که دیالیز صفاقی کرده‌اند و ۴۲ درصد از افرادی که دیالیز خونی انجام داده‌اند، زنده هستند.

به گفته مشاور عالی وزیر بهداشت مرگ و میر دیالیز پنج برابر پیوند کلیه است و از سوی دیگر از نظر اقتصادی نیز که بودجه‌ای که دولت صرف دیالیز می‌کند ۸ برابر پیوند کلیه است.

وی با بیان اینکه ترکیه از نظر پیوند اعضاء از فرد زنده در دنیا رتبه اول را دارد، توضیح داد: سال گذشته ترکیه بیش از ۳۰۰۰ پیوند از زنده داشت و در دنیا رتبه نخست را دارد.

سیم فروش در بخش دیگر سخنان خود پیوند کلیه را عمل سنگینی دانست و از دولتمردان درخواست کرد که توجه بیشتری به پیوند کلیه داشته باشند.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: متوسط عمر فرد اهدا کننده کلیه از متوسط عمر جامعه بیشتر است چراکه این افراد از بین سالم ترین آدم‌ها انتخاب می‌شوند و تحت بررسی کامل قرار می‌گیرند چون باید از سلامت کامل برخوردار باشند بنابراین خطر اهدای کلیه بسیار کم است. ما در جراحی که نزدیک ۶۰۰۰ پیوند کلیه داشتیم حتی یک مورد مرگ و میر نداشتیم و طول عمر این افراد در ۴۰ سال، مشابه باقی افراد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *