نسخه احسان لشگری برای پیروزی مقابل دیوید تیلور/ چگونه ستاره آمریکایی را در دو دقیقه ضربه‌فنی کنیم

شاید هرگز کسی به این صراحت درباره حسن یزدانی صحبت نکرده بود، خصوصا کسی که سابقه شکست وحشتناک دیوید تیلور را داشته باشد.

نسخه احسان لشگری برای پیروزی مقابل دیوید تیلور/ چگونه ستاره آمریکایی را در دو دقیقه ضربه‌فنی کنیم کد خبر: 633314 | ۱۴۰۲/۰۷/۰۳ ۱۱:۲۵:۰۰ اعتمادآنلاین |

اگر کلمه احسان لشگری و دیوید تیلور را در گوگل جستجو کنید، به یک ویدئوی شگفت‌انگیز می‌رسید؛ ویدئویی از یک مسابقه کشتی دو دقیقه‌ای در باکو که احسان لشگری، دیوید تیلور را مثل کیسه برنج به این طرف و آن طرف پرتاب می‌کند و با انواع و اقسام فن‌ها حریف آمریکایی را شکست می‌دهد و او را در کمتر از دو دقیقه ضربه فنی می‌کند.

به گزارش ورزش سه، احسان لشگری، کشتی‌گیر سابق وزن ۸۶ کیلوگرم ایران و دارنده مدال برنز المپیک، یک ورزشکار قدرتمند با سینه‌ای ستبر و بازوهای برآمده بود که از دوره حضورش در تیم ملی کشتی مدت‌ها می‌گذرد. او که این روزها در جمع مربیان کشتی حضور دارد، به سوژه مصاحبه امروز ما تبدیل شد تا با توجه به پیروزی او مقابل تیلور درباره مبارزه یزدانی با این کشتی‌گیر آمریکایی صحبت کنیم.

لشگری معتقد است یزدانی در کشتی‌های اخیر خود، قابلیت‌های گذشته‌اش را هم از دست داده است و مثل قبل کشتی نمی‌گیرد. به هر حال این انتقاداتی است که باید بابش در کشتی باز شود تا شاید آنالیزهای قوی‌تر و پیشرفت بیشتر هم از راه برسد.

شاید خواندن این مصاحبه خالی از لطف نباشد؛ صحبت‌های مردی است که دیوید تیلور را که البته تبدیل به کشتی‌گیر فعلی نشده بود، در کمتر از دو دقیقه ضربه فنی کرد:

در آن مسابقه با چه دیدگاهی مقابل تیلور قرار گرفتید؟

آن زمان، تیلور شرایط فعلی را نداشت اما به هر حال برای تیم ملی آمریکا برای آن مسابقات انتخاب شده بود و سال‌های قبل هم در رده ۷۴ کیلوگرم توانسته بود جردن باروز را شکست بدهد و کشتی‌گیر دست و پا بسته‌ای نبود اما آن زمان شرایط بدنی خوبی داشتم و اوج آمادگی‌ام بود. با این شرایط وارد کشتی شدم و خدا را شکر کشتی خوبی هم گرفتم.

قبل از آن مبارزه، تیلور را می‌شناختید و او را آنالیز کرده بودید؟

طی مسابقات کشتی‌های او را نگاه کردیم و یک آنالیز درون مسابقه‌ای انجام دادیم اما اینطور نبود از قبل برنامه‌ریزی کرده باشیم. آن زمان کشتی ما از آنها جلوتر بود و نیازی به این مسائل نبود.

نکته جالب درباره آن کشتی، این بود که شما از همان ابتدا تهاجمی شروع کردید و به همین شکل هم ادامه دادید.

هر کسی به یک سبکی کشتی می‌گیرد و من بیشتر رو کشتی می‌گرفتم ولی این موضوع مربوط به کشتی من بود. در مورد کشتی با حسن باید یک قانونی در این کشتی تغییر کند تا به پیروزی دست پیدا کند؛ یک مسیری پیش رو است که باید طی شود تا حسن هم بتواند تیلور را شکست بدهد.

کشتی شما با تیلور در چه مرحله‌ای بود؟

جام حیدر علیف در سال ۲۰۱۶ بود که من و تیلور در دومین یا سومین کشتی مقابل هم قرار گرفتیم‌.

و خیلی جالب بود که فن‌های مختلف می‌زدید.

من سعی می‌کردم زمانی که کشتی می‌گیرم، همان کشتی ایرانی و رو به جلو را ارائه بدهم. من فارغ از نتیجه، به این اعتقاد داشتم که باید فن بزنی و وقتی فن می‌زنی نهایتا نتیجه مسابقه خوب از آب درمی‌آید. آن کشتی هم به همین سبک بود و تلاش کردم رو به جلو و با گرفتن زیرهای مختلف و بدون اشتباه پیش بروم و تا آخرین لحظه کشتی بگیرم.

بعدها که تیلور قهرمان جهان شد و درخشش خود را آغاز کرد، چه فکری می‌کردید؟

من شخصا دیگر خیلی به آن مسابقه فکر نکردم اما هر زمانی که مسابقه حسن باشد، خیلی ناراحت می‌شوم که چرا یک آنالیز درست و یک برنامه‌ریزی حساب‌شده برای این دلاور کشورمان انجام نمی‌دهند که بتواند این سد را بشکند.

چند سال بعد از آن کشتی هم یک پستی گذاشتید و اعلام کردید می‌توانید دوباره با تیلور کشتی بگیرید.

البته الان شرایط متفاوت است و تیلور در بین بهترین‌های جهان کشتی می‌گیرد و من چندین سال است که بازنشسته شده‌ام و فقط ورزش می‌کنم. در آن دوره ایشان گفتند که آن موقع من شرایطم متفاوت بود که درست هم می‌گفت و قیاس کردنش اشتباه است و هر کسی در دوره خودش می‌تواند بدرخشد. آن زمان من گفتم حاضرم ۶ ماه به یکدیگر وقت بدهیم و برای یک تک کشتی تمرین کنیم که دیگر خبری از ایشان نشد. البته بیشتر کل کل بود و ما هم پیگیر نبودیم که حتما این اتفاق بیفتد.

مطمئن بودید که اگر چنین مبارزه‌ای برگزار شود، می‌توانید تیلور را شکست بدهید؟

نه. اگر به صورت حرفه‌ای نگاه کنیم، نمی‌توانیم در چنین موضوعی مطمئن باشیم اما یک حرف بود که زدیم. فقط در حد یک کل کل بود و اگر قرار بود چنین اتفاقی بیفتد، باید برنامه‌ریزی بهتری صورت می‌گرفت.

فکر می‌کنید چرا حسن مثل شما فن نمی‌زند تا همانطور که گفتید به این شکل نتیجه بهتری کسب کند؟

فشار کشتی بالا است و شاید اجرای فن محدودتر باشد اما من می‌توانم به چند موضوع اشاره کنم؛ متاسفانه در مسابقه آخر دیدیم که حسن قابلیت‌های قبلی خودش را هم از دست داده است و برنامه به صورت کامل تغییر کرده است. من کاری با نوع استراتژی که برای حسن چیده‌اند ندارم اما مهم‌ترین موضوع برای تغییر و نتیجه‌گیری این است که دو موضوع مهم باید رعایت شود؛ اول باید ببینیم آن کشتی‌گیر نسخه‌ای را که برای او چیده می‌شود، باور می‌کند؟ باید ببینیم مربی و کسانی که با کشتی‌گیر کار کرده‌اند، این باور را در او ایجاد کرده‌اند که بتواند در سطح بالا صدایشان را بشنود و گوش کند؟ من نمی‌دانم حسن تا چه حدی کسانی را که با او کار می‌کنند، باور دارد.

نکته مهم دوم؟

نکته مهم دیگر هم این است سطح آمادگی حسن باید به حدی بالا بیاید که این استراتژی تا پایان ۶ دقیقه قابل اجرا باشد. متاسفانه در این چند سال مربیان ما نتوانسته‌اند سطح آمادگی حسن را به حدی برسانند که کشتی در پایان ۶ دقیقه تمام شود و تیلور در این موضوع دست بالا را دارد. باید یک مربی حرفه‌ای که شناخت کافی روی موضوعات روز دنیا، علم بدنسازی و …دارد، در راس کار باشد که البته این هم کار یک روز و یک ماه نیست و نیاز به برنامه‌ریزی دارد. اختلاف حسن با بقیه دنیا، همان ۱۰ امتیازها است و تنها حریفش در کل دنیا تیلور است و باید فقط روی همین کشتی برنامه‌ریزی کند و به قدری سطح آمادگی حسن بالا بیاید که استراتژی هم قابل اجرا باشد. ما هر چقدر هم نسخه بپیچیم، وقتی بدن از یک تایم به بعد افت می‌کند، قابل اجرا نیست. این چیزی است که مربیان از آن غافل هستند.

فکر می‌کنید چرا هر چه جلوتر آمدیم، شرایط بیشتر به نفع تیلور شد؟

به نظر من همین دو نکته باعث این اتفاق شده است؛ یکی باور کشتی‌گیر نسبت به مربی و داشته‌های مربی‌. من همیشه معتقد هستم هر کسی که در راس است، نمی‌تواند همه شاخصه‌ها را به صورت همزمان داشته باشد اما یک زمان می‌بینیم شاخصه‌های کسی که در راس است، با شرایط همخوانی ندارد و سطح مسابقه از آن شاخصه بالاتر است. در حال حاضر سطح مسابقه بالاتر از کسانی است که کار می‌کنند و به نظرم با این شرایط تغییری حاصل نمی‌شود. باید نکات فنی بهتر و برنامه‌ریزی و تمرینات متفاوت‌تری انجام شود.

به نظر می‌رسد شما کادرفنی را مقصر اصلی این ناکامی می‌دانید، نه خود حسن؟

اگر کادرفنی نسخه‌ای برای حسن پیچیده و حسن نتوانسته آن را اجرا کند، باید به صورت شفاف اعلام کند و برای مثال بگوید حسن در دوران تمرینی خودش آن چیزی که ما می‌خواستیم نبوده یا زمان مسابقه از برنامه خودش خارج شده است. تا جایی که من شنیدم همه راضی بودند و می‌گفتند حسن تمرینات خوبی داشت. باید کادرفنی به صورت مستقیم اعلام کنند که ما چنین تمریناتی دادیم و اجرا نشد یا حسن کارش را انجام داده و برنامه اشتباه بوده است؛ در این صورت مشخص می‌شود هر کدام از طرفین چقدر مقصر هستند اما با این شرایط به نظرم همه تقصیرها به گردن کادر دیده می‌شود و شواهد نشان می‌دهد حسن پسرفت کرده و پیشرفت نکرده است.

شما تا چه سالی در تیم ملی بودید؟

من ۲۰۱۶ آخرین کشتی‌هایم را گرفتم و پس از آن هم چند سال در کادرفنی جوانان و بزرگسالان بودم.

زمانی که کشتی می‌گرفتید، با حسن هم کشتی گرفته بودید؟

من با حسن تمرینات زیادی داشتیم. سالی که حسن در وزن ۷۴ کیلو بود، خیلی با هم مرور و تمرین کردیم اما با توجه به اینکه من در وزن ۸۶ کیلوگرم بودم، مبارزه‌ای با هم نداشتیم. زمانی که حسن به وزن ۸۶ آمد، من دیگر کشتی نمی‌گرفتم.

نظر خودتان نسبت به حسن یزدانی چطور است؟

من همین الان اعتقاد دارم حسن در خیلی موارد از تیلور جلوتر است و تنها باید تمریناتش را ۱۸۰ درجه تغییر بدهد. اگر این شیوه قرار بود جواب بدهد، تا الان جواب داده بود. او یک پسر خوب و بااحترام است و امیدوارم بیشتر از اینها مراقب خودش باشد. او یکی از سرمایه‌های کشور است و ما مردم نباید خیلی زود افتخارآفرینی‌های او را فراموش کنیم؛ به هر حال رقابت است و حسن هم با شخصی رقابت می‌کند که در بدنسازی از خودش جلوتر است. امیدوارم حسن بتواند در مسابقات المپیک بدرخشد و مدال طلا را بگیرد.

چرا زود از کشتی کنار رفتید؟

متاسفانه در سال ۲۰۱۳ دچار آسیب‌دیدگی شدم و با پارگی رباط و مینیسک و … در مسابقات شرکت کردم و بعد از آن هم تحت عمل جراحی قرار گرفتم که این مسائل باعث شد زود کنار بروم.

صحبت پایانی؟

من همیشه اعتقاد داشتم وقتی این میزان مشقت را تحمل می‌کنی و تمرین می‌کنی، باید روی تشک همه آن چیزی را که هستی به نمایش بگذاری، چون حسرت خوردن هیچ چیزی را تغییر نمی‌دهد. امیدوارم از این به بعد شرایط برای حسن هم به بهترین شکل پیش برود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *